Blog

Održana 3. regionalna konferencija “Mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji”

Dana 27. studenog 2018. u hotelu Pula u Puli održana je 3. regionalna konferencija “Mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji”.

Konferenciju su otvorile pozdravnim govorom Pavita Jelinčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin i Ines Puhar predstojnica podružnice Obiteljski centar. Skupu su se obratile i Sonja Grozić Živolić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, Elena Puh Belci, dogradonačelnica Grada Pule i Sandra Čakić Kuhar, dožupanica Istarske županije.

Programski koncept Konferencije obuhvatio je sve tri smjernice aktualnog javnozdravstvenog prioriteta:

  1. unaprjeđenje školskih preventivnih programa
  2. razvoj savjetovališta
  3. podrška roditeljstvu

Uvodna izlaganja održali su predstavnici akademske zajednice: prof.dr.sc. Lidija Arambašić, dr.sc. Petar Bezinović te prof.dr.sc. Ninoslava Pećnik. Osim navedenih prvu temu izložila je Nataša Basanić Čuš. Daljnji rad nastavljen je u sekcijama, podijeljenim na navedene tri teme. Konferenciju je moderirala dr.sc. Marlena Plavšić sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Suradnici u provedbi programa bili su: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč (Nataša Basanić Čuš) i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije – Služba za prevenciju, vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i mentalno zdravlje (Helena Mitrović, Velimir Todorović).

Na Konferenciji je sudjelovalo 145 sudionika iz različitih sektora: socijalne skrbi i zdravstva, predškolskog odgoja i obrazovanja, pravosuđa i policije, JLS i udruga koje se bave djecom. Ovom Konferencijom obilježena je 10. godišnjica djelovanja Obiteljskog centra.

Prema rezultatima evaluacije, prema iskazanom velikom interesu, iskazano zadovoljstvo suorganizatora, Županije i Grada Pule kao pokrovitelja cijenimo da je ova Konferencija uspješno provedena.

Prezentacije sa Konferencije možete pogledati u nastavku

Prezentacija Obiteljski centar – Ines Puhar

Leave a Comment (0) ↓
Skip to content