Blog

Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja 2019.

Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja 2019.

U povodu Međunarodnog dana obitelji, Obiteljski centar zajedno sa suradnicima, organizira više prigodnih aktivnosti. Podsjećamo da je isti proglašen od strane Ujedinjenih naroda još 1989. godine, a u svijetu je prvi puta obilježen 1994. godine, pod sloganom „da obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece“.

Ovaj dan obilježava se s namjerom da se obitelji, kao temeljnoj jedinici društva, od strane međunarodne, nacionalne i lokalne zajednice, prizna nezamjenjiv značaj kojeg obitelj ima u brizi za sve njezine članove, a naročito u podizanju i odgoju djece i mladih.

Obiteljski centar koji djeluje na području Istarske županije, upravo Međunarodni dan obitelji obilježava i kao svoj rođendan, obzirom da je po prvi put građanima otvorio svoja vrata još prije 11 godina (svibanj 2008.)

Ove godine imamo čast što će u prigodnom obilježavanju sudjelovati:

-prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander,

ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

 

Program obilježavanja (tri različite aktivnosti istog dana, u Pazinu i Puli!):

 

– 21. svibnja 2019. (utorak) od 11 do 13 sati, u PAZINU, Šetalište Pazinske gimnazije 1

SPOMEN DOM- Dvorana Istra,

 

-predavanje: „PREPOZNAJEMO LI EMOCIONALNO ZLOSTAVLJANJE DJECE

U VISOKO-KONFLIKTNOM RAZVODU?“

 

U nastojanju da u svojem radu maksimalno štitimo interese djece, očekujemo da će se ovom aktivnošću dodatno stručno osnažiti stručnjaci centara za socijalnu skrb, kao i suci općinskih i prekršajnih sudova koji rade na poslovima obiteljsko pravne zaštite, te suradnici koji rade s djecom i obiteljima u području obrazovanja, zdravstva, policije, te u gradskim i biskupijskim savjetovalištima (suradnja i podrška u provedbi: Grad Pazin i POU Pazin).

 

– 21. svibnja 2019. (utorak) od 16 do 18 sati, u PULI, Verudela 6

Hotel Brioni- Kongresna dvorana.

 

-predavanje: „EKRAN U RUCI, DJETINJSTVO NA GRANI: KAKO DANAS IMATI OBOJE“

 

Podružnica OBITELJSKI CENTAR i Grad Pula – Vijeće za prevenciju kriminaliteta, tradicionalno već niz godina, prigodnim aktivnostima obilježavaju Međunarodni dan obitelji.

Ovogodišnja aktualna tema bit će zanimljiva mnogima koji rade s djecom i mladima: predstavnicima obrazovnih ustanova, članovima školskih vijeća roditelja, predstavnicima zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa i policije, pulskog sveučilišta, udruga, jedinica lokalne samouprave, predstavnicima medija i drugima.

 

Istog dana, nakon predavanja i kraće pauze, u istom prostoru održat će se:

– 21. svibnja 2019. (utorak) od 18,30 do 20 sati, u PULI, Verudela 6

Hotel Brioni- Kongresna dvorana.

 

-predstavljanje knjige: „ZNANOST I UMJETNOST ODGOJA – praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje“

– glavna urednica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, izdavač: GEROMAR d.o.o Zagreb

O knjizi će govoriti glavna urednica i autorica, te ostale predstavnice autorskog tima i dr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

Leave a Comment (0) ↓
Skip to content