Blog

Konferencija visoke važnosti “Integrirani pristup zaštiti od nasilja u obitelji”

 

Dana 22.09.2021.g. stručna radnica, Jelena Pereša, prisustvovala je, u svojstvu predstavnice Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Istarske županije, Konferenciji visoke važnosti „Integrirani pristup zaštiti od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“ a povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Konferenciju je otvorio g. Andrej Plenković predsjednik Vlade RH te je uvodni govor nastavio i domaćin Konferencije g. Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Uslijedili su pozdravni govori ministra pravosuđa i uprave , potom, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova te glavne tajnice Vijeća Europe i povjerenice Europske komisije za ravnopravnost spolova.

Zatim su uslijedila plenarna izlaganja uvaženih predstavnica nacionalnih i međunarodnih institucija te panel rasprava stručnjaka iz područja zaštite od nasilja nad ženama i u obitelji.

Konferenciji su nazočili brojni predstavnici nacionalnih institucija i predstavnici udruga civilnog društva koji se u svojem radu, u najvećoj mjeri, bave zaštitom od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Program Konferencije možete pogledati ovdje 

Vijesti -Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH   

Vijesti -Vlada RH    

 

Leave a Comment (0) ↓
Skip to content