Blog

Novi program: Rastimo zajedno u novoj obitelji

 

 

Dragi roditelji,

u listopadu 2021. godine počinje provedba novog programa „Rastimo zajedno u novoj obitelji“ putem Zoom-a. Radionice putem Zoom-a provodit će se u nekoliko grupa, a provodit će ih Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, Dječji dom Zagreb i udruga Na drugi način te Obiteljski centri Bjelovar, Vukovar i Pula.

Radionice su namijenjene roditeljima-posvojiteljima, čija su djeca u dobi od 2 do 10 godina, a koji su postali roditelji prije najmanje 6 mjeseci.

Program „Rastimo zajedno u novoj obitelji“ se sastoji od jednog uvodnog susreta, 11 radionica s roditeljima i 3 radionice zajedničke igre djece i roditelja i u potpunosti se odvijaju putem interneta. Nastao je u okviru programa „I jednaki i različiti – unapređivanje podrške za posvojiteljske obitelji s djecom predškolske i rane školske dobi“ uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Biti roditelj-posvojitelj znači nositi se s roditeljskim izazovima i zadacima koji su slični onima s kojima se susreću biološki roditelji, ali i s nekim specifičnostima vezanim uz posvojenje. Ostvarivanje ciljeva programa pretpostavlja uvažavanje i razumijevanje specifičnosti roditeljstva nastalog putem posvojenja, kao i njegovih sličnosti i razlika u odnosu na biološko roditeljstvo.

O ciljevima radionicamožete saznati klikom na sliku.

Roditelji zainteresirani za uključivanje u program mogu se javiti u CZSS Pazin – Obiteljski centar Pula, Sergijevaca 2, na tel. 052 391-425, 391-721 ili na mail czss.pazin_obiteljskicentar@optinet.hr

Veselimo se zajedničkom druženju!

Leave a Comment (0) ↓
Skip to content