Programi

 

Obiteljski centar djeluje s ciljem stvaranja pozitivnog okruženja za obitelj i njezine članove unutar zajednice. Usmjereni smo na promicanje prava djece i obiteljskih vrijednosti, te uz savjetovanje, osmišljavamo i provodimo više preventivnih programa s roditeljima i djecom.

 

PROGRAMI ZA RODITELJE

Svi programi Obiteljskog centra za roditelje nastoje roditeljima omogućiti bolje upoznavanje samih sebe kao roditelja, ponuditi znanja i vještine za unaprjeđivanje roditeljskih kompetencija te osnažiti roditelje za njihovu lijepu i ponekad zahtjevnu ulogu. Kako bi pozitivni učinci za roditelje bili što veći, programi se provode za grupe roditelja koji zajedno sa stručnjacima rade u tematski povezanim interakcijskim radionicama. Takav način rada olakšava (i čini zabavnijim :)) samostalno promišljanje, usvajanje novih spoznaja, komunikaciju i razmjenu iskustava među članovima grupe.

RODITELJI IMAJU PRAVO NA PODRŠKU U ODGOJU DJECE!

Provodimo sljedeće programe namijenjene roditeljima:

„Nova beba“ – za trudnice i buduće očeve

„Baby fitness“ – za roditelje zajedno s djecom od 2 do 12 mjeseci života

„Rastimo zajedno“ – za roditelje djece predškolskog uzrasta

„Rastimo zajedno Plus“ – za roditelje djece s teškoćama

„Rastimo zajedno – i mi!“ – za roditelje koji su korisnici centara za socijalnu skrb

„I mama i tata?“ – za roditelje iz jednoroditeljskih obitelji

„Postajemo obitelj“ – stručna priprema za posvojitelje

 

Za više informacija o načinu provođenja navedenih programa, kao i o mogućnostima uključivanja u nove grupe, možete se obratiti djelatnicama Obiteljskog centra. Kontakti

 

U programe Obiteljskog centra može se uključiti bilo koji roditelj zainteresiran za što bolje snalaženje u svojoj roditeljskoj ulozi. Iako ovi programi mogu pomoći i u ublažavanju nekih osobnih poteškoća, teškoća u odnosu s djetetom ili s drugim članovima obitelji, primarna svrha im je unaprjeđenje kompetencija u grupi roditelja i ne bave se rješavanjem pojedinačnih problema.
Ukoliko imate potrebu za radom na prevladavanju takvih poteškoća preporučujemo (i) individualno, partnersko ili obiteljsko savjetovanje u Obiteljskom centru.

Više o savjetovanju

Skip to content