Općenito programi za roditelje

Svi programi Obiteljskog centra s roditeljima nastoje im omogućiti bolje upoznavanje samih sebe kao roditelja, ponuditi znanja i vještine za unaprjeđivanje roditeljskih kompetencija te ih osnažiti za njihovu lijepu i ponekad zahtjevnu ulogu*. Kako bi pozitivni učinci bili što veći, programi se provode za grupe roditelja koji zajedno sa stručnjacima rade u tematski povezanim interakcijskim radionicama. Takav način rada olakšava (i čini zabavnijim :)) samostalno promišljanje, usvajanje novih spoznaja, komunikaciju i razmjenu iskustava među članovima grupe.

RODITELJI IMAJU PRAVO NA PODRŠKU U ODGOJU DJECE.

Za više informacija o načinu provođenja navedenih programa, kao i o mogućnostima uključivanja u nove grupe, možete se obratiti na kontakte Obiteljskog centra.

 

* U programe Obiteljskog centra može se uključiti bilo koji roditelj zainteresiran za što bolje snalaženje u svojoj roditeljskoj ulozi. Iako ovi programi mogu pomoći i u ublažavanju nekih osobnih poteškoća, teškoća u odnosu s djetetom ili s drugim članovima obitelji, primarna svrha im je unaprjeđenje kompetencija u grupi roditelja i ne bave se rješavanjem pojedinačnih problema. Ukoliko imate potrebu za radom na prevladavanju takvih poteškoća preporučujemo (i) individualno, partnersko ili obiteljsko savjetovanje u Obiteljskom centru.

Skip to content